MENIU

Descoperire șocantă în Vama Nădlac, într-o mașină care transporta porumb 

Descoperire șocantă în Vama Nădlac, într-o mașină care transporta porumb / Foto: Arhivă

Un număr de 14 migranţi ascunşi într-o maşină de mare tonaj care transporta porumb au fost prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară, pe la Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac, judeţul Arad.

”În data de 29.04.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 39 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, porumb ecologic pe ruta România-Italia. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, în porumbul transportat, paisprezece cetăţeni străini”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei de Frontieră.


 
Migranţii au fost duşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. 

Descoperire șocantă în Vama Nădlac. Zeci de migranți, la un pas să moară sufocați, într-un TIR. Au fost chemate mai multe ambulanțe 


”În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Tunisia, India, Nepal, Sri Lanka şi Pakistan), cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani, intraţi legal în România”, precizează sursa citată.
 
Poliţiştii de frontieră au declanşat cercetări pentru trafic de migranţi faţă de şofer şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijlocul de transport.

Mai multe articole despre:
migranti nadlac migranti vama