MENIU

Situație fără precedent. Expertiză psihiatrică pentru o judecătoare din Iași

Foto arhivă Profimedia

CSM cere o expertiză psihiatrică în cazul judecătoarei Iulian Garabet, de la Judecătoria Iași. Magistratul a amânat câte o jumătate de an toate cele 44 de dosare pe care le avea pe lista ședinței invocând un motiv pe care nici măcar colegii magistrați nu-l pot descifra.

CSM a dispus marți, 30 aprilie, efectuarea unei expertize psihiatrice în cazul judecătoarei Iuliana Garabet, de la Judecătoria Iași, la doar patru zile după ce tot CSM a sesizat Inspecția Judiciară în cazul magistratului.

 

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât dispunerea unor măsuri în temeiul dispozițiilor Legii nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cu modificările și completările ulterioare, cu privire la situația unui judecător. (unanimitate)”, se arată în ordine de zi soluțională a Secției pentru judecători a CSM de marți, 30 aprilie.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre judecătoarea Iuliana Garabet.

Motivări fără sens

În data de 15 aprilie a.c. judecătoarea Iuliana Garabet de la Judecătoria Iași a amânat câte o jumătate de an toate cele 44 de dosare pe care le avea pe lista ședinței invocând un motiv pe care nici măcar colegii magistrați nu-l pot descifra.

„Având în vedere standardul transparenței instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului proclamată de Adunarea Generală A Naţiunilor Unite la 10.12.1948, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, marja de apreciere recunoscută statelor, instanţa apreciază cauza în stare de amânare’’, a decis judecătoarea Iuliana Garabet.