MENIU

Avion indonezian cu 54 de pasageri s-a prăbuşit în Papua Noua Guinee. Update

Un avion indonezian cu 54 de persoane la bord a dispărut, duminică (16 august), în zona Papua Noua Guinee, informează BBC. UPDATE: A fost confirmată prăbuşirea avionului

UPDATE. Ministerul de Interne din Indonezia a confirmat, duminica, prabusirea aeronavei Trigana Air, in care se aflau 54 de persoane.

Epava a fost localizata in provincia Papua, situata in estul Indoneziei, potrivit BBC.

Anterior, Beni Sumaryanto, director de operatiuni al companiei aeriene, a declarat ca Trigana Air a primit informatii de la localnici despre prabusirea unui avion, dintr-un sat situat in districtul muntos si impadurit Oksibil, ipotrivit Ziare.com.

UPDATE: Căutările au fost suspendate, din cauză că s-a lăsat întunericul. Operaţiunea va fi reluată mâine.

Oficialii indonezieni au anunţat pe Twitter dispariţia de pe radare a aeronavei.

Turnul de control a pierdut cu aeronava Trigana Air ATR 42, cu motor turbopropulsor, chiar înainte de ora 15.00, ora locală, la 33 de minute de la decolarea de pe aeroportul din Sentani, capitala regiunii Jazapura.

Avionul zbura pe ruta Sentani-Oksibil. Acesta transporta 44 de pasageri adulţi, 5 copii şi un echipaj de 5 persoane.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Indonezia a confirmat dispariţia aparatului de zbor.

"Nu suntem siguri ce s-a întâmplat cu avionul. Vremea era foarte proastă dimineaţă, foarte întunecată şi cu nori. Ştim doar că în zonă se află o zonă montană", a relatat acesta, pentru AFP.

Oficialii au comunicat pentru CNN că piloții aeronavei nu au transmis nici un mesaj S.O.S. înainte de a dispărea de pe radare.

Mai multe articole despre:
Indonezia Papua Noua Guinee avion dispărut