MENIU

Un avion cu 48 de persoane la bord s-a prăbușit în Pakistan. Nu există supravieţuitori

Un avion cu 48 de persoane la bord s-a prăbușit în Pakistan. Nu există supravieţuitori

Toate cele 48 de persoane aflate la bordul avionului prăbușit miercuri într-o zonă muntoasă din nordul Pakistanului și-au pierdut viața, a anunțat un purtător de cuvânt al aviației civile pakistaneze, relatează AFP și DPA.

UPDATE 20.30: Aparatul decolase din stațiunea turistică Chitral, în apropiere de granița afgană, potrivit unor oficiali și purtătorului de cuvânt al companiei Pakistan International Airlines (PIA), Danyal Gilani.

Gilani a adăugat că la bordul avionului ce efectua zborul PK-661 cu destinația Islamabad se aflau 43 de pasageri (printre care doi cetățeni austrieci și un chinez) și cinci membri ai echipajului. 

UPDATE 18.30: Armata pakistaneză a recuperat 36 de cadavre din zona în care s-a prăbuşit avionul de pasageri, anunţă surse militare citate de site-ul agenţiei Reuters.

"Eforturile de căutare continuă. Până acum au fost recuperate 36 de cadavre", a transmis Departamentul de comunicare al armatei pakistaneze.

UPDATE: Primele informații de la scena catastrofei sugerează că nu există supraviețuitori.

"Corpurile sunt greu de identificat, resturi ale epavei sunt peste tot", a declarat Taj Muhammad Khan, un oficial guvernamental.

Oficialul a precizat că, potrivit martorilor ocular, aeronava ar fi luat foc înainte de impactul cu solul.

Avionul a dispărut de pe radare imediat după decolare

Un avion al companiei Pakistan International Airlines (PIA) care efectua o cursă pe ruta Chitral-Islamabad, a dispărut miercuri de pe radare, informează publicația pakistaneză DawnNews, citată de Agerpres.

Potrivit companiei aeriene, la bordul aparatului de zbor se aflau în jur de 40 de persoane. Autoritatea civilă aeriană pakistaneză spune însă că numărul persoanelor aflate la bord ar fi de 47. 

Un oficial al poliției din provincia Khyber-Pakhtunkhwa a anunțat că aeronava s-a prăbușit în regiunea din nordul țării și că echipele de salvare se îndreaptă spre locul respectiv, notează Reuters. 

Avionul a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport din din regiunea Chitral, din nordul Pakistanului, transmite Reuters, care citează posturi de televiziune locale.

Mai multe articole despre:
Pakistan avion