MENIU

Ultimul drum al lui Fidel Castro. Zeci de mii de oameni și-au luat rămas bun

<p>FIDEL CASTRO</p>

Zeci de mii de oameni şi-au luat adio de la Fidel Castro la Santiago de Cuba. Evenimentul a avut loc în Piaţa Revoluţiei. La ceremonie au participat mai mulţi lideri străini. Urna cu rămăşiţele fostului lider cubanez va fi depusă la cimitirul Santa Ifigenia, locul în care odihneşte marele erou al ţării Jose Marti, anunță Realitatea TV.

Urna cu cenuşa lui Fidel Castro a fost aşteptată la Santiago de zeci de mii de oameni cu drapele cubaneze şi portrete ale fostului lider. La ceremonie au participat preşedintii Venezuelei si Boliviei, iar Raul Castro a ţinut un discurs în care a jurat să apere patria si socialismul. Totodată, el a anunţat că niciun monument sau piaţă nu va purta numele fratelui său, conform dorinţelor acestuia. 


Sicriul cu cenuşa lui Fidel Castro a fost purtat prin Cuba timp de patru zile, pentru ca oamenii să îşi poată lua la revedere. În Santa Clara, urna a rămas o noapte lângă statuia lui Che Guevara, marele prieten al fostului preşedinte. 


Moartea lui Fidel Castro a provocat o controversă privind moştenirea sa. Susţinătorii lui spun că el a redat Cuba poporului şi a adus învaţământul gratuit în întreaga insula. Alţii il caracterizează însa drept un dictator brutal, care i-a redus la tăcere pe contestatari. 

Mai multe articole despre:
Cuba Fidel Castro