MENIU

ULTIMA SCRISOARE a jurnalistului James Foley. AMINTIRI DIN CAPTIVITATE

ULTIMA SCRISOARE a jurnalistului James Foley. AMINTIRI DIN CAPTIVITATE

Parintii jurnalistului James Foley, care a fost decapitat saptamana trecuta de un militant ISIL, au publicat ultima scrisoare pe care fiul lor le-a trimis-o din captivitate. Scrisoarea a fost postata pe pagina de Facebook "Free James Foley", duminica, la cateva ore de la o slujba memoriala ce a avut loc in orasul natal al lui Foley, Rochester.

Un mesaj care insotea documentul preciza ca toate scrisorile jurnalistului american au fost confiscate militantii gruparii teroriste Statul Islamic, asa ca, in luna iunie, Foley s-a gandit la o noua abordare, scrie Ziare.com.

El a rugat un alt ostatic, care urma sa fie eliberat in scurt timp, sa memoreze cateva randuri adresate celor dragi. Acesta din urma a sunat-o pe mama lui James Foley, Diane, la putin timp dupa ce a scapat de captivitate, si i-a dictat scrisoarea fiului ei.

La inceputul scrisorii, Foley isi aminteste de timpul petrecut alaturi de familia sa: "Imi amintesc atat de multe momente de familie minunate, care ma duc departe de aceasta inchisoare".

Scrisoarea continua cu ganduri pentru fiecare membru al familiei sale si se incheie cu un mesaj pentru bunica sa.

"Bunicuto, te rog sa iti iei medicamentele, sa te plimbi si continua sa dansezi. Sa ramani puternica, voi avea nevoie de ajutorul tau pentru a-mi revendica viata", a transmis jurnalistul american.