MENIU

ULTIMA ORĂ: S-a aflat ce a provocat prăbuşirea avionului AirAsia

Avionul AirAsia prăbuşit a folosit un culoar de zbor fără autorizație

Conditiile meteorologice au fost "factorul declansator" al prabusirii, in Indonezia, a unui avion al AirAsia ale carui motoare ar fi fost avariate de gheata, a anuntat Agentia meteorologica nationala, in timp ce valuri mari impiedicau, duminica, scafandrii sa gaseasca victimele.

Cautarile efectuate pentru gasirea cadavrelor victimelor si a epavei avionului Airbus A320-200 care s-a scufundat in Marea Java la 28 decembrie, cu 162 de persoane la bord, au intrat in a doua saptamana si sunt din nou perturbate de conditiile meteorologice dificile.

Echipele de cautare folosesc hidrofoane pentru localizarea balizelor acustice ale celor doua cutii negre, cruciale pentru stabilirea cauzelor accidentului de avion care s-a confruntat cu nori amenintatori la scrut timp dupa decolarea din orasul indonezian Surabaya, cu destinatia Singapore. "Pe baza datelor disponibile pentru localizarea ultimului contact cu avionul, conditiile meteo au fost factorul care a declansat accidentul", a declarat Agentia meteorologica indoneziana pe site-ul sau de Internet, scrie MEDIAFAX.

Mai multe articole despre:
airasia