MENIU

Ultima ispravă a românilor în Marea Britanie: au supărat un luptător MMA care vrea să-i dea afară!

Știm deja cum s-a ajuns la Brexit. Ei bine, britanicii, unii dintrei ei cel puțin, încă au ceva cu imigranții. Același e cazul unui luptător MMA. El a vrut să fie europarlamentar, dar declarațiile la adresa românilor i-au forțat renunțarea. El a spus că un Brexit va opri valul de hoți de buzunare veniți din România. Sigur, e tipul acela de declarație care a dus la Brexit în primul rând.

Valul de ură împotriva imigranților pare să ia amploare tot mai mult în Europa. Partidele de dreapta au câștigat tot mai mult teren în fața celor de stânga și tot mai multe persoane afirmă că țările în care trăiesc ar trebui să nu mai primească imigranți.

Marea Britanie este una dintre țările în care acest curent a câștigat tot mai mulți adepți, atât din rândul oamenilor simpli, cât și din cel al politicienilor. Este și cazul lui Ali Sadjady, fost membru în Partidul Conservator, care candida la alegerile europarlamentare din partea noii formațiuni de centru Change UK. El a postat pe contul personal de Twitter un mesaj în care s-a plâns de hoții de buzunare din Londra.

"Când aud că 70% din hoţii de buzunare prinşi la metroul din Londra sunt români mă cam face să vreau Brexit", a scris Sadjady pe rețeaua de socializare.

Luptătorul MMA s-a retras din cursa pentru alegerile europarlamentare

După postarea mesajului pe internet, purtătorul de cuvânt al formațiunii Change UK a declarat că Ali Sadjady a fost de acord să se retragă de pe lista de candidați la alegerile europarlamentare. Practic, luptătorul MMA a fost forțat să se retragă din cauza afirmațiilor sale.

Astfel, Ali Sadjady a demisionat din partid și a precizat că a luat decizia din cauza modului în care formațiunea politică a gestionat procesul Brexit, dar și din cauza suspiciunilor islamofobe.

În trecut, el a mai postat pe rețelele de socializare mesaje în care îi critica pe cei care militează pentru un nou referendum pe tema Brexit. Sadjady i-a acuzat pe aceștia că "nu cred în democrație."

Sursa

Mai multe articole despre:
UE Europa europarlamentare MMA Brexit