MENIU

Ucrainenii spun că rușii au deportat aproape 40.000 de oameni din orașul Mariupol

Foto arhivă

Primarul Vadim Boicenko susține că rușii au deportat aproape 40.000 de oameni din orașul Mariupol. Edilul spune că au fost găsite liste, dar pe care rușii încearcă să le ascundă.

„Am verificat deja listele celor care au fost deportați de la Mariupol în Rusia sau așa-zisul DNR. Este vorba de aproape 40 de mii de locuitori. Acum au început să ascundă aceste liste. Din păcate, nu putem verifica toate aceste date momentan, dar continuăm cercetările”, a spus Boicenko.

El a menționat că armata rusă „duce populația locală la periferia Rusiei, în Orientul Îndepărtat sau în Siberia și acolo le folosește pentru diverse locuri de muncă”.

Potrivit primarului, locuitorilor din Mariupol li se eliberează un certificat de strămutare și sunt implicați în munci umilitoare, cele pe care rușii le evită.

Se pare că agresiunea Rusiei a provocat una dintre cele mai mari catastrofe umanitare în Mariupol. Invadatorii bombardează locuitorii neînarmați și blochează ajutorul umanitar.

Primarul Mariupolului a spus că până la 20.000 de civili au murit în oraș de la invazia rusă. Potrivit Direcției Principale de Informații a Ministerului Afacerilor Interne, în Mariupol există 13 crematorii mobile rusești pentru a „curăța” străzile de cadavrele civililor morți. Rușii încearcă să identifice și să distrugă toți potențialii martori ai atrocităților.

Peste 100.000 de civili rămân în Mariupol blocat. Invadatorii confiscă pașapoartele ucrainene de la locuitorii din Mariupol și le duc cu forța în Rusia și ORDLO.

Colaboratorul rus Konstantin Ivashchenko a fost declarat „primarul” Mariupolului de invadatorii ruși și pozează în „restaurator al vieții orașului”.

Soldații Regimentului Azov, Gărzii Naționale, pușcașii ucraineni și pușcașii motorizați continuă să apere orașul Mariupol.