MENIU

UCRAINA. Viktor Ianukovici ar fi plecat din Kiev

<p>Viktor Ianukovici</p>

UCRAINA. Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici ar fi plecat din Kiev, scrie The Guardian. Şeful statului a început să piardă din sprijinul politic, mai mulţi parlamentari părăsind Partidul Regiunilor.

UCRAINA. Viktor Ianukovici ar fi plecat din Kiev spre Harkov, scrie The Guardian, care citează o sursă din Departamentul de Stat. Harkov este un oraş aflat la graniţa cu Rusia, unde Ianukovici s-a bucurat la alegeri de un scor electoral excelent, dar unde au avut loc în ultimele zile proteste anti-guvernamentale fără precedent.

Contul de Facebook al EuroMaidan anunţă, fără ca informaţia să fie confirmată, că destinaţia lui Ianukovici se află totuşi în afara Ucrainei.

Informaţiile privind plecarea lui Ianukovici vin la câteva ore după ce acesta a semnat un acord cu Opoziţia politică, care prevede alegeri anticipate până în decembrie, formarea unui guvern de coaliţie şi o reformă constituţională în sensul reducerii puterilor preşedintelui.

Parlamentul Ucrainei a mai aprobat, vineri, un proiect care abrogă articolul din Codul Penal în baza căruia a fost condamnată Iulia Timoşenko, informează AFP. Iulia Timoşenko a fost condamnată în 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, după ce, în calitatea de prim-ministru, a semnat acorduri în domeniul gazelor cu Rusia considerate dezavantajoase pentru statul ucrainean.

Ianukovici pare că a pierdut, cel puţin parţial, susţinerea în Parlament, iar unii deputaţi au şi anunţat că vor demisiona din Partidul Regiunilor.