MENIU

Ucraina: Separatiști proruși amenință cu noi lupte

Separatiștii proruși au amenințat joi, în așteptarea alegerilor legislative ce se vor desfășura duminică în Ucraina, că vor recupera prin forță zonele pierdute din regiunea Donețk și au acuzat guvernul de la Kiev că încalcă armistițiul, acuzații similare fiind formulate la adresa lor de autoritățile ucrainene, transmite agenția EFE, scrie Agerpres

Orașele 'Kramatorsk, Mariupol și Slaviansk vor fi ale noastre. Dorim să le cucerim, să le recuperăm. Deci nu sunt excluse acțiuni militare sângeroase', a declarat liderul autoproclamatei republici populare Donețk, Alexandr Zaharcenko, în timp unei vizite la un spital. Acesta a susținut că doar combatanții săi respectă armistițiul convenit pe 5 septembrie cu autoritățile de la Kiev și a adăugat că s-au mai desfășurat lupte marți, dar miercuri și joi situația a fost calmă.

Într-o altă declarație, dată luni, Zaharcenko a afirmat că trupele ucrainene au atacat cu armament greu orașul Donețk și a amenințat că nu va mai dialoga cu guvernul de la Kiev.

În schimb, armata ucraineană a acuzat rebelii de un nou asalt asupra aeroportului din Donețk, un important punct strategic pe care separatiștii încearcă să-l preia sub control.

 

 Mai multe pe Agerpres

Mai multe articole despre:
Ucraina lupte decizii separatişti lupte noi