MENIU

UCRAINA cere la ONU oprirea "agresiunii" ruse

Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe tema Ucrainei

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a întrunit în reuniune de urgenţă, sâmbătă seara, pe tema situaţiei din Ucraina, în contextul ameninţărilor Rusiei cu o intervenţie militară, afirmă surse oficiale. Ucraina a cerut Consiliului să oprească "agresiunea" rusă.

Ucraina a cerut, sâmbătă, Consiliului de Securitate al ONU să oprească "agresiunea" Rusiei în Crimeea şi a acuzat Moscova, în cadrul unei reuniuni de urgenţă, la New York, că a încălcat Carta Naţiunilor Unite, relatează AFP.

"Îndemnăm Consiliul de Securitate să facă tot ce stă în puterea sa pentru a opri agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina. Mai există încă o şansă", a declarat ambasadorul ucrainean la ONU.

Reuniunea, a doua convocată de urgenţă în ultimele 48 de ore pe aceeaşi temă, a început la ora 14.00 (21.00, ora României).

Reuniunea intervine în contextul în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei. "Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse vor fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară", informează un comunicat al Kremlinului.