MENIU

Ucraina: Autoproclamata republică Donețk cere Rusiei să-i recunoască independența

<p>Ucraina: Autoproclamata republică Donețk cere Rusiei să-i recunoască independența</p>

Autoproclamata ''Republică Populară Donețk'' a cerut joi Rusiei să-i recunoască independența față de Ucraina în urma referendumului organizat pe 11 mai de separatiștii rusofoni, relatează agenția EFE, citată de agerpres.ro.

Cererea ''oficială'' a fost citită în fața ziariștilor de către Denis Pușilin, unul dintre liderii proruși ai separatiștilor, care a mai vorbit anterior despre dorința acestora ca regiunea Donețk să fie alipită Federației Ruse, așa cum s-a întâmplat cu Crimeea.

La rândul său, Valeri Bolotov, guvernatorul regiunii învecinate Lugansk, care și-a autoproclamat de asemenea independența după același referendum, a cerut intervenția trupelor ''pacificatoare'', aluzie la armata rusă, 'înainte să se producă o catastrofă umanitară' în urma intervenției forțelor ucrainene.

Insurgenții proruși au declarat că 20 dintre combatanții lor au fost uciși joi și alți 42 răniți în urma ofensivei trupelor ucrainene asupra localității Volnovaia, din provincia Donețk. La rândul lor, autoritățile de la Kiev au anunțat că 13 soldați ucraineni și-au pierdut viața în acest oraș în luptele cu milițiile separatiste, încă un soldat fiind ucis în localitatea Rubejnoe din provincia Lugansk, iar cel puțin 20 sunt răniți.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina independenţă Doneţk