MENIU

Turcia a făcut anunțul care aruncă în aer alianța cu SUA

Președintele turc, Recep Tayyp Erdoga anunță că deja a cumpărat rachete rusești, care speră să fie mintate în cursul lunii iulie. Decizia crește și mai mult tensiunile cu SUA, care deja i-au penalizat pe turci pentru această decizie. 

Turcia a cumpărat deja sistemul de apărare S-400 de la Rusia și speră ca acesta să fie livrat în cursul lunii iulie, a anunțat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, ceea ce ar putea amplifica tensiunile cu Washingtonul pe această temă, transmite Reuters.

„Turcia a cumpărat deja sistemul de apărare S-400. Este o afacere încheiată. Sper ca acest sistem să fie livrat țării noastre luna viitoare”, a spus Erdogan.

Zilele trecute, adjunctul secretarului american al Apărării, Patrick Shanahan, i-a transmis o scrisoare ministrului turc al Apărării, Hulusi Akar, în care a atras atenţia că dacă Turcia nu renunţă până pe 31 iulie la achiziţia sistemelor ruseşti de apărare aeriană S-400, va fi oprit instructajul piloţilor turci iar Ankara va fi scoasă din programul F-35.
La mai multe niveluri, autorităţile din Turcia au anunţat că nu se vor retrage din acordul cu Moscova privind achiziţia de sisteme S-400.

Mai multe articole despre:
Turcia ERdogan rachete s400