MENIU

Trump, contrazis la Casa Albă. Premierul Olandei l-a întrerupt cu un cuvânt: ”Nu!”

Premierul olandez Mark Rutte l-a contrazis pe preşedinte SUA, Donald Trump, în cursul unei conferinţe de presă la Casa Albă, în momentul în care liderul american a susţinut că ar fi un lucru pozitiv dacă SUA-UE nu ar ajunge la un acord privind taxele vamale pentru schimburile comerciale bilaterale, notează Mediafax.

"Cred că (liderii) UE - ne vom întâlni destul de curând cu ei (...) vor să vadă dacă pot găsi o soluţie, şi asta ar fi bine, şi dacă o vom rezolva, va fi un lucru pozitiv, iar dacă nu, va fi de asemenea, ceva pozitiv pentru că ...", a afirmat Trump, moment în care a fost întrerupt de premierul olandez.

Înainte ca Trump să-şi poată încheia fraza, Rutte a zâmbit şi a ripostat scurt: "Nu".

"Gândiţi-vă doar la autovehiculele care se revarsă aici", a continuat Trump.

"Nu este ceva pozitiv. Trebuie să găsim o soluţie", a completat premierul Olandei.

Ulterior, cei doi lideri şi-au dat mâna, Trump mulţumindu-i lui Rutte pentru prezenţa la conferinţa de presă comună.

Preşedintele Donald Trump a invocat practici comerciale internaţionale incorecte pentru a impune o serie de taxe vamale vizând importuri din China, Mexic, dar şi din aliate tradiţionale ale SUA, cum ar fi Canada sau statele membre ale Uniunii Europeane, atrăgând măsuri simetrice împotriva Statelor Unite.

Mai mult, Trump a ameninţat că ar putea impune taxe vamale şi pentru vehiculele importate din UE, ca reacţie la măsurile comerciale de retorsiune introduse de UE împotriva unor produse fabricate în SUA.

Mai multe articole despre:
Casa Albă Donald Trump mark rutte