MENIU

Trei tineri din New Jersey au fost împuşcaţi în curtea şcolii

Patru tineri au fost împuşcaţi în curtea unei şcoli din oraşul Newark, în statul New Jersey. Trei dintre ei au murit, iar o tânăra a fost internată în spital în stare gravă. Autorităţile sunt de părere că scena indica o execuţie.

Potrivit poliţiştilor, victimele au fost obligate să îngenuncheze în faţa unui zid şi au fost împuşcate de la mică distanţă. O tânără de 19 ani a fost găsită la o depărtate de 10 metri, cu o rană la cap, dar încă în viaţă. Rănita a fost transportată la spitalul universitar din localitate. Poliţia a constatat că este vorba de sora unuia dintre tinerii ucişi.

Cei patru, având între 18 şi 20 de ani, urmau să se prezinte la Universitatea de stat din Delaware în această toamnă. Anchetatorii nu au identificat pentru moment nici un suspect. De la începutul acestui an au fost înregistrate 60 de omoruri, iar presiunile asupra municipalităţii, care a promis reducerea criminalităţii, sunt tot mai puternice.

Anchetatorii cred că este vorba de o tentativă de jaf, iar persoanele atacate au opus rezistenţă, ceea ce i-a iritat pe atacatori. Cercetările continuă în condiţiile în care tesniunea din oraş a atins cote maxime. Cu atât mai mult cu cât, cu numai o lună în urmă, şeful poliţiei locale se lăudase cu o scădere cu 20% a infracţiunilor violente faţă de anul precedent.
Mai multe articole despre:
şcoală crimă jaf New Jersey