MENIU

Trei suspecți au fost închiși după atentatul de la Istanbul

Trei suspecți reținuți în cadrul anchetei asupra unui atentat care a făcut marți la Istanbul 11 morți, un atac revendicat de rebeli kurzi, au fost trimiși la închisoare sâmbătă.    

În total, 12 persoane au fost arestate după acest atac cu mașină-capcană împotriva unui autobuz al poliției în plin centrul orașului Istanbul, omorând șase polițiști și cinci civili.

Nouă suspecți au fost eliberați, iar ceilalți trei trimiși la închisoare. Ei sunt acuzați că fac parte "dintr-o organizație teroristă înarmată", de "atingere la unitatea și integritatea statului" și "crimă cu premeditare", a precizat Dogan.

O grupare radicală apropiată rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Șoimii Libertății Kurdistanului (TAK), a revendicat vineri atentatul de la Istanbul, care a lovit centrul orașului în ajunul deschiderii sezonului turistic.

Un alt atac cu mașină-capcană a vizat a doua zi sediul poliției din Midyat, mic oraș din sud-estul Peninsulei Anatolia, situat lângă granița cu Siria, omorând șase persoane, printre care trei polițiști. Acest atentat a fost revendicat de PKK.

Mai multe articole despre:
Turcia atentat Istanbul