MENIU

Patru studenţi coreeni, morţi după căderea unui plafon. Alte câteva zeci, daţi dispăruţi

Trei studenţi coreeni, morţi după căderea unui plafon

Patru studenţi au murit la Gyeongju (sud), iar alte câteva zeci ar fi blocaţi în ruine luni, în urma prăbuşirii plafonului unei săli de concert din cauza acumulării zăpezii pe acoperişul imobilului, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, relatează AFP.

Pompierii au declarat pentru AFP că zeci de studenţi ar putea fi blocaţi în ruine, fără să confirme bilanţul morţilor furnizat de către agenţie.

Surparea pare că a fost provocată de acumularea zăpezii pe acoperişul imobilului, situat într-un complex turistic în care era organizată primirea unor studenţi în anul întâi, a adăugat aceeaşi sursă.

Potrivit Yonhap, patru studenţi au murit, în timp ce postul de televiziune YTN, care citează poliţia, a anunţat că este vorba despre doi morţi.

Pompierii mobilizau echipe de intervenţie, a declarat unul dintre ei pentru YTN.

Câteva sute de tineri, înscrişi la un institut de limbi străine, în oraşul Busab (sud), participau la un program de primire a noilor studenţi. Numeroşi studenţi asistau la un concert în imobilul respectiv, luni seara, atunci când s-a surpat plafonul, precizează Yonhap.

Ninsori excepţionale au fost înregistrate în ultimele săptămâni în regiune.

Mai multe articole despre:
0 studenţi Coreea coreeni plafon sală de concerte