MENIU

Transformarea dramatică a unui model curajos. Și-a pierdut mandibula, dar a învins boala secolului

Elizaveta Bulokhova era un model obișnuit de 24 de ani când i s-a spus că are cancer. Vestea a afectat-o și mai mult pe pe canadiana cu origine lituaniană, pentru că în acel moment era însărcinată, potrivit vice.com. 

În luna iulie, Elizaveta Bulokhova a ajuns în spital cu falca umflată și cu o durere îngrozitoare. În urma analizelor, a fost diagnosticată cu cancer, iar medicii i-au spus că trebuie să îi extirpe aproape toată mandibula pentru a o salva. Mai mult, doctorii i-au recomandat să avorteze copilul, înainte să înceapă chimioterapia, scrie romanialibera.ro.

”Copilul era foarte activ și îi vorbeam deseori, atunci când era în pântecele meu. A trebuit să îi spun să nu se mai miște pentru că nu îl pot păstra și s-a oprit. A ascultat”, a povestit Elizaveta, pentru Vice.

Totuși, după ce a amânat începerea tratamentului, medicii i-au propus o a treia variantă: posibilitatea unei cezariene. Astfel, Valentin a venit pe lume cu 10 săptămâni înainte de termen.

Elizaveta a fost supusă la o operație de 16 ore în care i s-a extirpat 95 % din falcă. După extirpare, a urmat reconstrucția osului, pentru care s-au folosit grefe de piele, vene și nervi din umărul și piciorul drept. Această operație i-a încheiat cariera ca model.

După operația suferită, tânăra a început chimioterapia. La un an și două luni mai târziu de la diagnostic și la două luni de la ultima rundă de chimioterapie, Elizaveta, care are acum 25 de ani, și soțul ei îl cresc pe Valentin în căsuța lor din Ontario.

Fotograful Manolo Ceron este cel care a fotografiat-o pe Elizaveta pentru a arăta urmele lăsate de cancer pe trupul tinerei, dar și modul în care aceasta a reușit să își refacă viața.

Mai multe articole despre:
cancer model mandibula Elizaveta Bulokhova