MENIU

Tragedie aviatică - AVION PRĂBUȘIT peste un cartier rezidențial: nu există supraviețuitori

Un avion s-a prăbușit în Columbia. Toate persoanele care se aflau la bord, pasageri și membri ai echipajului, au murit. 

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, luni, într-un cartier rezidenţial, la Medellin, în nord-vestul Columbiei, pe o casă a cărei parte superioară a fost distrusă. Opt persoane care se aflau la bord - pasagerii şi echipajul - au murit.

„A avut loc un accident de avion în sectrorul Belen Rosales", a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter, primarul oraşului, Daniel Quintero.

Avionul s-a prăbuşit pe o casă, a cărei parte superioară a fost distrusă, potrivit unor imagini difuzate de către serviciile de salvare.

Pompieri stingeau ultimele flăcări ale unui incendiu, în mijlocul unor ţigle împrăştiate şi pereţi de cărămidă surpaţi.

Aronava, care şi-a semnalat prezenţa ultima oară prin radio, la ora locală 10.14 (17.14, ora României), transporta şase pasageri şi doi membri ai echipajului, potrivit salvării.

Aeroportul nu a precizat naţionalitatea victimelor.

Mai multe imagini video difuzate pe reţele de socializare surprind o coloană densă de fum negru care se ridică deasupra caselor şi vacarmul sirenelor vehiculelor de intervenţie care vin în goană la faţa locului.

„Este vorba despre un (avion) bimotor (de tip) Piper care asigura o legătură între Medellin şi Pizarro, în departramentul (vecin) Choco”, precizează Daniel Quintero.

Avionul a „semnalat o pană de motor la decolare şi nu a reuşit să revină pe Aeroportul Olaya Herrera", precizează el.