MENIU

Traficul feroviar din Belgia, aproape oprit din cauza unei GREVE

Trafic oprit in Belgia

Perturbări puternice au început duminică seara în reţeaua feroviară din Belgia, la nivel naţional, şi erau prevăzute luni şi la nivelul traficului internaţional asigurat de Thalys şi Eurostar, din cauza unei greve de 24 de ore declanşate de un sindicat din sectorul feroviar, relatează AFP.

Sindicatul socialist CGSP-cheminots a început la ora locală 22.00 (23.00, ora României) o grevă de 24 de ore, denunţând probleme cu personalul şi lipsa angajărilor. Alte sindicate din sector au refuzat să i se asocieze.

Însă greva părea să se bucure de o participare importantă încă de duminică seara, iar trafcul încetase în mai multe gări din Bruxelles şi din restul ţării, potrivit SNCB, Societatea Naţională a Căilor Ferate din Belgia.

Deşi greva vizează doar SNCB, trenurile care traversează regtul vor fi foarte afectate luni.
Urmează să fie afectate inclusiv legăturile Thalys pe ruta Franţa-Olanda-Germania. Potrivit site-ului societăţii, aproape toate cursele au fost anulate luni dimineaţa, în ambele sensuri. Thalys "speră să poată relua traficul normal cât mai rapid posibil" şi le recomandă pasagerilor să-şi amâne plecările.

Eurostar, care asigură legătura Bruxelles-Londra, a avertizat încă de vineri că "ar putea fi anulate trennuri sau le-ar putea fi modificat mersul".

Perturbări ar urma să se înregistreze până la reluarea serviciilor, marţi dimineaţa.