MENIU

Tot mai mulţi români ajung să doarmă pe străzile din Londra

Numărul românilor care dorm pe străzile Londrei aproape s-a dublat într-un singur an. Asta reiese dintr-un raport al Guvernului britanic.

Problema migrației românilor a fost mereu un subiect de dispută politică pe scena din Regat. De altfel, este unul dintre motivele pentru care britanicii sunt chemați la urne, pe 23 iunie, să se pronunțe cu privire la apartenența la Uniunea Europeană.

Economia Marii Britanii, care funcționează mai bine comparativ cu economiile altor state europene, a făcut ca Regatul să devină o țintă pentru cei care caută un loc de muncă. Dar nu reușesc toţi să își găsească o slujbă. Iar pentru că nu au bani, trăiesc pe străzi și dorm pe unde apucă.

Datele oficiale arată că în 2015 la Londra erau peste 7.500 de oameni fără adăpost, cu 16% mai mulți decât în 2014.  Iar românii se numără printre ei. Mai exact, 1.388 de persoane cerșesc pe trotuarele metropolei. Grav este că numărul compatrioţilor noştri aproape că s-a dublat față de 2014, când în jur de 700 de cerșetori erau din România. 

În total, în Marea Britanie sunt imigranți din 270 de națiuni, iar 36% provin din estul și centrul Europei. De exemplu, peste 600 de persoane vin din Polonia și aproape 300, din Lituania.

Pe 23 iunie, britanicii decid dacă rămân sau nu în Uniunea Europeană. Una dintre principalele nemulțumiri ale celor care vor să iasă din uniune o reprezintă numărul mare de persoane venite din alte state europene după deschiderea pieței muncii.

sursa: adevarul.ro

Mai multe articole despre:
Londra români străzi