MENIU

Tatăl copilotului care a prăbuşit avionul Germanwings face mărturisiri

Tatăl lui Andreas Lubitz, copilotul care a prăbuşit pe data de 24 martie 2015 un avion al companiei Germanwings în Alpii francezi, a spus vineri, într-o conferinţă de presă, că fiul său nu era deprimat la momentul tragediei, relatează Deutsche Welle.

Günter Lubitz a contestat, la exact doi ani de la tragedie, descoperirile făcute de anchetatori potrivit cărora fiul său a prăbuşit intenţionat avionul, atrăgând astfel critici din partea familiilor victimelor, scrie Mediafax.ro.

Procurorii au ajuns la concluzia că Andreas Lubitz suferea de despresie în momentul în care a avut loc tragedia aviatică şi că este singurul responsabil pentru aceasta. Ei cred că tânărul, care avea 27 de ani, l-a încuiat pe comandantul de bord în afara cabinei de pilotaj şi a setat ca avionul să urmeze o traiectorie descendentă, în timpul unei curse pe ruta Barcelona-Dusseldorf, pe data de 24 martie.

"El nu era deprimat la momentul prăbuşirii avionului", a spus Günter Lubitz, în vârstă de 63 de ani, la conferinţa de presă din Berlin.

Lubitz a spus că fiul lui a suferit de depresie cu şase ani înainte de prăbuşirea avionului Germanwings, în 2009, dar că a învins boala şi că în anii dinainte de tragedie era "plin de viaţă". El a adăugat că doctorii şi psihologii care l-au consultat pe fiul său în 2014 şi în 2015 nu au găsit niciun indiciu privind depresia sau gânduri de sinucidere.

Mai multe articole despre:
copilot mărturisiri germanwings