MENIU

SUA şi Rusia ajută Ucraina să aplice acordurile din 21 februarie. Lavrov NU s-a întâlnit cu Deşciţa

Serghei Lavrov

Statele Unite şi Rusia au convenit să ajute Ucraina să pună în aplicare acordurile semnate la Kiev pe 21 februarie, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după întrevederea pe care a avut-o cu secretarul de Stat american John Kerry.

UPDATE. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a părăsit sediul Ministerului francez de Externe fără a se întâlni cu omologul său ucrainean, Andrei Deşciţa, anunţă surse diplomatice citate de AFP.

Lavrov a participat la discuţii cu miniştrii de Externe din Franţa, Laurent Fabius, Germania, Frank-Walter Steinmeier, Marea Britanie, William Hague, cu secretarul de Stat american John Kerry şi cu Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton.

Dar, conform surselor citate, Lavrov nu a acceptat o întrevedere bilaterală cu Deşciţa.

"Am convenit că este necesar să îi ajutăm pe ucraineni să pună în aplicare acordurile din 21 februarie", a declarat Lavrov la Paris.

Fosta Administraţie prorusă de la Kiev şi liderii proeuropeni au semnat pe 21 februarie acorduri care îi permiteau preşedintelui Viktor Ianukovici să rămână temporar în funcţie. În cadrul acordurilor, Parlamentul ucrainean a reintrodus Constituţia din 2004, diminuând atribuţiile preşedintelui.

Însă, a doua zi, Ianukovici a fost demis de Parlament, iar acum se află în Rusia. Pe numele lui există un mandat internaţional de arestare emis de noile autorităţi de la Kiev.

Mai multe articole despre:
Kiev Serghei Lavrov criză Ucraina acorduri ucraina