MENIU

SUA condamnă acțiunile Rusiei de a anexa Crimeea și sprijină țările NATO

Joe Biden

Statele Unite resping hotărârea Rusiei de a anexa Crimeea în urma referendumlui considerat ilegal de comunitatea internaţională. O spune vicepreşedintele american, aflat în capitala Poloniei. Joe Biden a dat asigurări că America şi NATO îşi iau un angajament solemn faţă de aliaţii lor din Europa de Est.

Vicepreşedintele american Joe Biden a sosit în Polonia, într-o misiune de calmare a aliaţilor din Europa de Est, îmgrijoraţi de acţiunile Rusiei în Ucraina.

"Preşedintele mi-a cerut să vin la Varşovia pentru a reafirma angajamentul solemn al Statelor Unite şi al NATO şi pentru a ne consulta cu liderii polonezi despre situaţia din Ucraina.", a spus JOE BIDEN, vicepreşedintele SUA.

Vicepreşedintele SUA a condmanat atuitudinea Rusiei şi a afirmat că ceea ce s-a întîmplat în peninsula Crimeea a fost o intervenţie militară.

Premierul polonez a spus că ceea ce s-a întîmplat în Ucraina este o problemă pentru toată regiunea.

"Evenimentele din Crimeea şi decizia fără precedent a Rusiei de anexare a Crimeii nu reprezintă doar problema Ucrainei, şi nu doar a ţărilor vecine cu Ucraina şi Rusia. Nouă Poloniei ne provoacă o profundă îngrijorare, împărtăşită şi de Statele Unite, şi de Uniunea Europeană şi de restul Occidentului. Acţiunea Rusiei în Crimeea este o provocare pentru toată lumea liberă.", spune DONALD TUSK, prim-ministrul Poloniei.

Pe de altă parte, Ucraina a anunţat că nu va recunoaşte niciodată alipirea Crimeei la Rusia. Evghen Perebîinis, un purtător de cuvânt al diplomaţiei de la Kiev a spus că acordul semnat la Moscova "nu are nimic a face cu democraţia, dreptul şi bunul simţ".

Mai multe articole despre:
Ucraina SUA Polonia Joe Biden vicepreşedinte SUA