MENIU

Statul Islamic are probleme financiare. Cât câştigă pe lună un luptător ISIS?

Sute de jihadiști părăsesc Stat Islamic pentru alte organizații extremiste. Motivul: reducerea salariilor lunare cu aproape 200 de lire sterline.

Militanţii ISIS erau plătiţi cu 260 lire sterline pe lună, însă de curând liderii organizaţiei au decis, din cauze problemelor financiare cu care se confruntă, să reducă salariile la doar 65 de lire, pe lună.

În urma deciziei, cel puţin 200 de persoane înarmate au decis să renunţe la Statul Islamic şi să se alăture altor organizaţii teroriste care plătesc mai bine.

Luptătorii ISIS, care până de curând era decalrat cel mai bogat grup jidadist din lune, se retrag acum în nordul Irakului pentru a câştiga mai mulţi bani de la organizaţiile siriene care oferă salarii mai mari, conform Daily Mirror.

O sursa din Bagdad a declarat că luptătorii ISIS sunt nemulţumiţi şi că din acest motiv au încep să părăsească organizaţia.

De asemenea, conform publicaţiei, șefii ISIS sunt îngrijorați că expansiunea lor în Africa de Nord ar putea duce la probleme financiare suplimentare.