MENIU

AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Ancheta internaţională, ABANDONATĂ: se dau LUPTE în zona prăbuşirii

Avionul doborât în Ucraina

AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Se dau lupte în zona în care s-a prăbuşit avionul Malaysian Airlines, focuri de artilerie fiind auzite în zonă şi mai multe explozii.

Polițiștii neînarmați olandezi și australieni prezenți în estul Ucrainei și-au anulat duminică deplasarea la locul prăbușirii avionului Malaysia Airlines, din cauza confruntărilor între rebelii proruși și trupele ucrainene din zonă, a indicat un responsabil al misiunii OSCE la fața locului, relatează AFP și Reuters, citate de AGERPRES.

"Luptele continuă. Nu putem să ne asumăm riscuri", a declarat în fața presei Alexander Hug, directorul adjunct al misiunii de monitorizare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa în Ucraina.

"Situația în materie de securitate pe drumul spre locul (tragediei) și chiar la locul respectiv este inacceptabilă pentru o misiune de observație neînarmată", a subliniat el.

"Prin urmare, am decis să mergem acolo mâine (luni — n.r.) dimineață", a adăugat Hug, flancat de experți olandezi și australieni. "Confruntările din zonă vor afecta cel mai probabil locul prăbușirii", a mai spus el.

Potrivit unui fotoreporter al AFP, duminică au fost auzite tiruri de artilerie la un km de locul prăbușirii avionului malaezian.

Autoritățile malaeziene anunțaseră anterior că au ajuns la un acord cu separatiștii proruși pentru a permite misiunii internaționale de poliție să ajungă la locul prăbușirii avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei.

Membrii misiunii internaționale de poliție vor putea pătrunde în zona din estul Ucrainei unde luptele s-au intensificat, "pentru a-i proteja pe anchetatorii internaționali" care investighează prăbușirea avionului Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord, a anunțat într-un comunicat cabinetul premierului malaezian Najib Razak.