MENIU

Spania încearcă să restabilească ordinea la frontiera cu Marocul

Spania Maroc

Autoritățile din Maroc au început să restricționeze accesul în enclava spaniolă Ceuta din nordul Africii, unde în ultimele zile 6.000 de migranți marocani au intrat ilegal. Ministrul de interne spaniol a anunțat că 2.000 dintre aceștia au fost trimiși deja în țara de origine, iar premierul Spaniei promite restabilirea ordinii la frontiera cu Marocul.

Premierul Pedro Sanchez și-a anulat marți, 18 mai, o călătorie în Franța și a anunțat: "Armata a fost desfășurată încă de ieri dimineață și forțele de securitate întărite. Astăzi mă voi deplasa în Ceuta și Melilla pentru a reda determinarea cu care acționăm din primul moment în această criză. Prioritatea mea ca șef al Guvernului spaniol  este în acest moment să garantez controlul la frontiera cu Maroc, să asigurăm orașelor autonome Ceuta și Melilla mijloacele necesare pentru rezolvarea crizei umanitare pe care o presupune sosirea acestor persoane și a proceda la întoarcerea imediată a celor care au intrat ilegal în Ceuta și Melilla, așa cum este prevăzut în acordurile pe care Spania le-a semnat cu Marocul în urmă cu mai mulți ani".

Pentru a pune capăt crizei din Ceuta, Guvernul de la Madrid a aprobat alocarea a 30 de milioane de euro pentru Ministerul de Interne de la Rabat, cu obiectivul de a colabora la controlul frontierelor, scriu jurnaliștii de la România Actualități. Banii pot fi folosiți pentru finanțarea cheltuielilor necesare activității de supraveghere a granițelor și pentru combaterea migrației ilegale.

Mai multe articole despre:
maroc spania ceuta