MENIU

Solistul trupei U2, Bono: 'Existenţa ONU, UE şi NATO este ameninţată'

Muzicianul şi activistul Bono, solistul trupei U2, a avertizat luni, în discursul ţinut la evenimentul de lansare a candidaturii Irlandei pentru includerea în Consiliul de Securitate al ONU că organizaţia şi alte instituţii internaţionale, precum Uniunea Europeană şi NATO sunt ameninţate, iar naţiunile trebuie să colaboreze pentru a asigura existenţa acestora, potrivit news.ro.

Paul Hewson, pe numele său real, a spus diplomaţilor prezenţi la evenimentul de lansare a candidaturii ţării sale pentru un loc în Consiliul de Securitate în 2021-2022: „Vă puteţi baza pe faptul că Irlanda îşi va face treaba în acest sens”.

El nu a numit ţările responsabile de ameninţarea insituţiilor globale „în aceste timpuri tulburi”, însă a părut că face referire la preşedintele SUA Donald Trump, care a criticat UE şi NATO, scrie The Hollywood Reporter.

Liderul american a retras Statele Unite din Acordul de la Paris despre care cântăreţul a vorbit, iar Bono a făcut referire şi la Organizaţia Mondială a Comerţului cu noile tarife SUA, instituţie despre care Bono a spus de asemenea că se află sub ameninţare.

Despre ONU, el a spus: „Mă bucur că există şi, vă spun, nu iau ca pe un dat faptul că există şi că va continua să existe, pentru că, să fim sinceri, trăim vremuri în care instituţiile, pe cât de vitale pentru progresul uman, ca ONU, sunt atacate”.

Mai multe articole despre:
muzică Bono U2