MENIU

Era Castro a luat oficial sfârşit! Cuba are un nou preşedinte

<p>Raul Castro </p>

Se scrie istorie în Cuba. Raul Castro s-a retras joi din funcţia de preşedinte, iar Adunarea Naţională l-a desemnat pe Miguel Diaz-Canel drept succesor. Aceasta a anunţat că va continua linia impusă de Fidel. Este pentru prima dată în ultima jumătate de secol când ţara comunistă va fi condusă de cineva care nu face parte din familia Castro.

Pentru prima oară după multe decenii, pe preşedintele Cubei nu-l va mai chema Castro, nu mai face parte din generaţia de revoluţionari a lui 1959, nu va purta uniformă militară şi nu va fi prim-secretar al Partidului Comunist.

Adunarea Naţională îl va desemna pe succesorul lui Raul Castro. Favorit e actualul prim-vicepreşedinte Miguel Diaz Canel, în vârstă de 57 de ani, care pare a fi cel ales şi pregătit să devină noul lider al Cubei.

”Cred în continuitate. Cred că va exista întotdeauna continuitate, a declarat deja Miguel Diaz Canel.

Așa că majoritatea cubanezilor nu se aşteaptă la mari modificări.

Deşi nu îşi doresc neapărat o schimbare politică, tinerii vor salarii mai mari.

Raul Castro va rămâne secretar general al Partidului Comunist. Cu toate astea, surse din Guvern spun că se va retrage, în mare parte, din viaţa publică. Raul şi-a construit recent o vilă în al doilea oraş ca mărime al ţării, Santiago de Cuba, unde e înhumat fratele său, Fidel.

Mai multe articole despre:
Cuba Raul Castro Miguel Diaz Canel