MENIU

SEISM cu magnitudinea de 5 în Pakistan: un mort şi ZECI de răniţi

<p>Cutremur cu magnitudinea de 6 &icirc;n China</p>

Un cutremur cu magnitudinea 5 a avut loc vineri dimineaţa în sudul Pakistanului şi s-a soldat cu un mort şi cel puţin 30 de răniţi, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Potrivit Centrului Naţional pakistanez pentru Supraveghere Seismică, epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 10 kilometri adâncime şi la aproximativ 27 de kilometri nord-est de oraşul Nawabshah, în provincia Sind (sud).

Seismul a fost urmat de două replici, cu magnitudinea de 4,7 şi 4,8.

"Cutremurul s-a soldat cu un mort şi 30 de răniţi, inclusiv femei şi copii", a declarat pentru AFP Irfan Kathio, un reprezentant al administraţiei locale. Un oficial de la spitalul civil din Nawabshah a confirmat decesul unui bărbat în vârstă de 71 de ani şi a precizat că cinci răniţi se află în stare critică.

Sudul Pakistanului, o regiune situată la întâlnirea plăcilor tectonice indiană şi arabică, este afectat frecvent de cutremure. Un seism cu magnitudinea 7,7 s-a soldat cu peste 300 de morţi, în septembrie, în provincia Balucistan (sud-vest).

În 2005, un cutremur cu magnitudinea 7,6, în Kashmirul pakistanez, s-a soldat cu 73.000 de morţi a lăsat fără locuinţe milioane de persoane, aceasta fiind una dintre cele mai mari catastrofe din istoria ţării.

Mai multe articole despre:
Pakistan cutremur pakistan morţi cutremur