MENIU

Şeful grupării jihadiste Jund al-Khalifa, ucis de armata algeriană

Gruparea a decapitat un turist francez în septembrie

Armata algeriană a anunţat că şeful grupării jihadiste Jund al-Khalifa, care l-a decapitat în septembrie pe turistul francez Hervé Gourdel, a fost ucis în cursul noopţii de luni spre marţi, relatează AFP.

 În urma unei operaţiuni în oraşul Isser, la 60 de kilometri est de Alger, în cursul căreia "trei terorişti" au fost ucişi, "identitatea periculosului ucigaş Abdelmalek Gouri, care a revendicat asasinarea cetăţeanului francez Hervé Gourdel, a fost confirmată", anunţă armata algeriană într-un comunicat primit de AFP.

Jihadistul Abdelmalek Gouri era intens căutat după moartea lui Hervé Gourdel, un ghid montan francez în vârstă de 55 de ani răpit la 21 septembrie. El a fost ulterior decapitat ca represalii, potrivit răpitorilor săi, la angajamentul Franţei, alături de Statele Unite, în atacurile aeriene împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic în Irak.

Moartea lui Abdelmalek Gouri a fost anunţată marţi dimineaţa de postul Nahar TV.

Abdelmalek Gouri, alias Khaled Abu Souleimane, a fost un apropiat al şefului AQMI (Al-Qaida în Magrebul Islamic), Abdelmalek Droukdel. El a făcut parte dintr-o aripă a AQMI care a organizat atentatele sinucigaşe de la palatul guvernamental şi de la o clădire a ONU, în 2007, la Alger.

De asemenea, el ar fi stat în spatele atacului care a provocat moartea a 11 militari în aprilie, la Iboudrarène.

Mai multe articole despre:
al-Qaida islamist Jund al-Khalifa