MENIU

Secretarul general al ONU s-a declarat "optimist moderat" privind posibilitatea de a controla Ebola

<p>Secretarul general al ONU s-a declarat "optimist moderat" privind posibilitatea de a controla Ebola</p>

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat, vineri, ''optimist moderat'' în legătură cu posibilitatea de a controla epidemia de Ebola, care a dus la moartea a aproape 7.000 de persoane, în opt țări, transmite DPA, citată de Agerpres.

"Strategia noastră de răspuns funcționează. Tot mai multe persoane au acces la tratament. Sunt depistate mai multe contacte. Înmormântările au devenit mai sigure. Comunitățile se mobilizează pentru a se proteja", a afirmat Ban Ki-moon, în timpul unei vizite în Liberia, una dintre țările puternic afectate de epidemia de Ebola.

Totodată, secretarul general al ONU a atras atenția că eforturile de a controla epidemia de Ebola nu trebuie relaxate, până când nu vor mai fi înregistrate noi cazuri. Ban Ki-moon a făcut apel  și la o mai eficientă identificare a contactelor, precum și la "o mai bună pregătire la nivel districtual".

"Trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a restabili serviciile sociale de bază, pentru a întări serviciile de sănătate, pentru a sprijini activitatea economică și pentru a consolida capacitatea de rezistență", a adăugat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

 

Mai multe pe Agerpres.