MENIU

Secretarul general al NATO: Rusia atacă Ucraina

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, îşi amplifică retorica împotriva Moscovei, declarând, astăzi, în deschiderea summitului NATO, că Rusia atacă Ucraina, relatează Reuters. Deşi "Alianța sprijină eforturile pentru găsirea unui acord de pace", Rasmussen a precizat că ceea ce contează este situația din teren.

"Ne confruntăm cu un mediu de securitate schimbat substanțial. Spre Est, Rusia atacă Ucraina", a declarat el jurnaliștilor la sosirea la summitul NATO, care are loc într-un complex dintr-o stațiune de golf, din afara orașului Newport, informează Agerpres.
Întrebat despre planurile președintelui rus Vladimir Putin, privind o încetare a focului în estul Ucrainei, Rasmussen a spus că Alianța salută eforturile pentru găsirea unui acord de pace, dar că ceea ce contează este situația din teren.
Moscova neagă acuzația că a trimis trupe în Ucraina, însă NATO susține că Rusia are peste 1.000 de militari care operează în estul Ucrainei.

Pe de altă parte, Rasmussen s-a declarat convins că aliații din NATO vor analiza cu seriozitate orice solicitare din partea guvernului din Irak de asistență, în contextul confruntării cu insurgența jihadiștilor Statului Islamic.