MENIU

Scandalul monstru în inima Bisericii! Copilul unor români din Spania, abuzat sexual de un preot

Diaspora românească din Spania e numeroasă. Departe de casă, cei mai mulți și-au căutat alinarea în credință. Așa e cazul și unei familii din Spania care acum se regăsește în fața unui fapt cumplit. Copilul românilor a fost victima unui abuz sexual cu ştiinţa şi acordul părinţilor. Autorul acestor abuzuri este un preot catolic. "Costul" a fost cazare pentru părinții nevoiași.

Cazul cutremurător din Spania a pornit de la nevoia părinților de cazare. Copilul a devenit "monedă de schimb" și preotul catolic l-a abuzat. Acum, Tribunalul Suprem din Spania l-a condamnat pe preot la 17 ani și jumătate. Preotul din Mengabril a fost găsit vinovat pentru abuzuri sexuale comise asupra minorilor.

Justiţia din Spania a demonstrat că preotul a abuzat de copilul familiei de români. Aceștia erau oaspeții lui încă din 2013, în casa parohială. Magistraţii au decis şi decăderea din drepturile părinteşti pentru românii care au permis ca băiatul să fie violat.

Ce se întâmplă cu acești părinți din Spania?

În timp ce preotul a primit 17 ani și jumătate de închisoare cu executare, nici părinții n-au scăpat pentru acest act infam. Cei doi au fost condamnaţi la patru ani de închisoare. Au fost găsiți vinovați pentru că au acceptat abuzurile comise de preot.

Mai mult, preotul a fost găsit vinovat şi de falsificarea unor documente pentru că băiatul românilor să fie scutit de la şcoală în diverse perioade.

Preotul Jose Donoso nu e la prima abatere. El a abuzat de doi copii în timp ce era preot paroh într-o localitate din regiunea Extremadura. Una dintre victime este acest băiat de naţionalitate română. Copilul avea 12 ani la data abuzurilor, care au avut loc în 2013, notează TVR.

Cea de-a doua victimă este un băiat de naționalitate spaniolă. A comis aceste abuzuri în aceeași perioadă.

Episcopia catolică din Plasencia a transmis un comunicat prin care își cere iertare victimelor. Totodată, șefii preotului au decis să îl suspende din funcţie.

Instanţa a impus plata unor indemnizaţii de 10.000 de euro minorului român şi de 50 de mii de euro celeilalte victime. Acest caz demonstrează, încă o dată, că Biserica Catolică are probleme mari cu abuzurile sexuale comise de preoți. 

Mai multe articole despre:
români preot Biserica Catolica