MENIU

Scandal cu fiul premierului Israelului. "E ca și cum ar scuipa pe mormintele salvatorilor"

Yair Netanyahu se întâlnește cu o tânără norvegiană

Vestea că Yair Netanyahu, fiul premierului Benjamin Netanyahu, este implicat într-o relaţie cu o norvegiancă a dat naştere unui veritabil scandal în Israel, prim-ministrul şi fiul său fiind atacaţi atât de ultraortodocşii din partidul de opoziţie Shas, cât şi de rude şi organizaţii ale societăţii civile.

Hagai Ben-Artzi, unchiul lui Yair Netanyahu, s-a arătat din cale afară de jignit de faptul că nepotul său are o relaţie cu o femeie care nu este evreică, scrie jurnalul.ro

"Este ca şi cum ar scuipa pe mormintele bunicului şi a bunicii sale", a declarat acesta într-un interviu pentru site-ul ultraortodox Kikar HaShabbat.

Ştirea că Yair Netanyahu, de 23 de ani, este implicat într-o relaţie cu norvegianca Sandra Leikanger, de 25 de ani, a apărut prima dată în ziarul norvegian Dagen. Cei doi s-ar fi întâlnit la Centrul Interdisciplinar din Herzliya, unde ambii sunt studenţi.

Premierul Benjamin Netanyahu ar fi vorbit la rândul său de relaţie cu premierul norvegian Erna Solberg, căreia i-a spus, cu ocazia Forumului Economic Mondial de la Davos, că fiul său şi Leikanger sunt iubiţi de mai multe luni.

Hagai Ben-Artzi, care este fratele Sarei Netanyahu, soţia premierului, i-a cerut nepotului său să termine imediat relaţia, pe care o consideră o ameninţare la adresa identităţii evreieşti.

"Este oribil, pur şi simplu oribil. Şi mai este şi fiul premierului. Astfel de lucruri au fost mereu o ameninţare la adresa identităţii evreieşti", a spus Hagai Ben-Artzi.

Întrebat ce ar face dacă Yair s-a căsători cu norvegianca, acesta a continuat în aceeaşi manieră.

"M-aş băga în pământ, nu ştiu ce aş face. Aş ieşi pe stradă şi mi-aş smulge părul din cap. La fel ar fi făcut şi bunicul său, dacă ar fi trăit".