MENIU

Sarkozy spune că Franţa şi Germania au vorbit cu acelaşi glas despre lărgirea NATO

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat că Franţa şi Germania au susţinut împreună lărgirea NATO şi s-a arătat deschis ideii de acceptare a Macedoniei de îndată ce problema legată de nume va fi rezolvată.

"Germania şi Franţa împărtăşesc aceeaşi idee în ceea ce priveşte lărgirea NATO (...) Gemania şi Franţa au vorbit cu acelaşi glas", a spus Sarkozy referindu-se la modul în care cele două state europene s-au raportat la problemele aflate pe agenda summit-ului de la Bucureşti şi, în special, la tema extinderii NATO. El a mai suţinut că nicio ţară nu are voie să spună Veto când vine vorba de lărgirea Alianţei Nord Atlantice precizând că şi Germania a avut aceeaşi opinie. Preşedintele Franţei s-a arătat bucuros că, la summit-ul de la Bucureşti, Franţa şi-a luat locul care i se cuvine în cadrul alianţei.

În ceea ce priveşte Macedonia, Sarkozy a spus că are un rol important şi nu trebuie neglijată acceptarea ei în cadrul NATO şi a dat asigurări că, de îndată ce Macedonia îşi va rezolva problemele legate de numele republicii, va primi o invitaţie şi a precizat că pentru acest lucru nu va fi nevoie să se aştepte următorul summit.

Potrivit lui Sarkozy, premierul elen a precizat, în cadrul discuţiilor de astăzi dintre membrii Alianţei, că, "în secunda următoare" rezolvării problemei numelui, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei "îşi va câştiga locul său în NATO".

Sursă: NewsIn
Mai multe articole despre:
Sarkozy summit Summit NATO