MENIU

Rușii acuză că ucrainenii au aruncat în aer o școală ca să dea vina pe trupele Moscovei. Anunțul ministerului Apărării

Rușii spun că ucrainenii aruncă voit școli în aer. Foto/Profimedia

Ministerul rus al Apărării acuză că o școală din Avdiivka (un oraș la nord de Donețk) a fost aruncată în aer de forțele ucrainene pentru a acuza armata rusă că a distrus obiecte civile. 

„În Avdiivka, Republica Populară Donețk, specialiștii de la Centrul de Informare și Operațiuni Psihologice ale Forțelor Armate ale Ucrainei au efectuat o altă provocare pentru a acuza Forțele Armate Ruse că ar fi distrus infrastructura civilă”, a declarat Mihail Mizintsev, șeful Controlului Apărării Naționale a Rusiei.

El a declarat că Școala gimnazială nr. 6 din Avdiivka a fost aruncată în aer de unități ucrainene, care au distribuit presei materiale foto și video „fabricate”.

„Forțele armate ale Federației Ruse nu lovesc infrastructura civilă și nu tratează populația civilă ca pe un combatant, spre deosebire de formațiunile armate ucrainene”, a spus Mizintsev.

El a declarat că armata rusă deține informații despre dotarea cu arme grele a pozițiilor militare ucrainene la instalațiile civile din Kramatorsk, Dachny (regiunea Odesa) și Lysichansk.

Potrivit lui Mizintsev, la Slaviansk, armata ucraineană a minat marginile drumurilor de-a lungul străzii Geroev Truda, adiacent autostrăzii M-03, fără să avertizeze populația despre asta.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina invazie ucraina rusia razboi kiev