MENIU

Rusia, propunere fără precedent: Închiderea în totalitate a frontierelor dintre Turcia şi Siria!

<p>Serghei Lavrov </p>

Rusia propune închiderea în totalitate a frontierei dintre Siria şi Turcia, pentru a bloca alimentarea cu armament şi combatanţi a "teroriştilor", conform ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, scrie Mediafax.

"În mod evident, nici în armistiţiu, nici în procesul de soluţionare politică a conflictului nu există loc pentru terorişti şi extremişti", a declarat Serghei Lavrov, potrivit AFP, cu ocazia reuniunii Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. "O sarcină specială este blocareea rutelor de aprovizionare a teroriştilor.

În acest sens, este necesară închiderea totală a frontierei dintre Siria şi Turcia, pentru că, pe acolo, este adus armament, inclusiv în convoaie umanitare", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Acordul de încetare a focului în Siria, rezultatul negocierilor dintre SUA şi Rusia, a intrat în vigoare sâmbătă, aplicându-se confruntărilor dintre forţele insurgente ale opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate Administraţiei Bashar al-Assad. Armistiţiul nu include organizaţiile teroriste Stat Islamic şi Frontul al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida. Atât coaliţia internaţională coordonată de SUA, cât şi Rusia au anunţat că vor continua operaţiunile militare contra "grupurilor teroriste".