MENIU

Rusia nu va participa la summitul antiterorist propus de Obama: "Este o lipsă de respect"

Ambasadorul rus la ONU, Vitaly Ciurkin, a anunțat, marți, că Rusia nu va participa la summitul antiterorist propus de presedintele american, Barack Obama, în marja Adunării Generale a ONU, motivând că reprezintă o "lipsă de respect" față de Națiunile Unite și de secretarul său general, Ban Ki-moon, potrivit AFP.

Vitaly Ciurkin, citat de agenția Ria Novosti, a afirmat că delegația rusă se va limita la a trimite un diplomat pentru "acoperirea evenimentului", unde sunt invitate circă o sută de țări, informează HotNews.ro.

Ambasadorul rus la ONU a afirmat că organizarea unui astfel de summit constituie o "lipsă de respect" față de Națiunile Unite și de secretarul său general, Ban Ki-moon.

Putin, din nou la atac: SUA și Franța nu trebuie să fie implicate în alegerea unui alt lider în Siria

 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a criticat pe omologii săi din SUA şi Franţa, Barack Obama şi Francois Hollande, care fac apel în mod frecvent la înlăturarea liderului sirian Bashar al-Assad. Preşedintele rus nu a exclus lansarea de lovituri împotriva grupării Stat Islamic în Siria, în sprijinul oferit aliatului său Bashar al-Assad, informează publicaţia "Le Point" în ediţia online.

Putin: Nu mai putem tolera modul în care e condusă lumea. E profund greșit să nu cooperăm cu Siria

 

La tribuna Naţiunilor Unite, Putin a propus, luni dimineaţă, o coaliţie internţională extinsă pentru a învinge gruparea Stat Islamic, în susţinerea armatei de la Damasc. Președintele rus a menţionat, de asemenea, colaborarea cu preşedintele iranian Hassan Rohani, un alt aliat al regimului sirian. În schimb, Putin a exclus posibilitatea să trimită în Siria trupe terestre.

Obama şi Putin au prezentat, luni, divergenţele lor privind Siria: preşedintele american a spus că al-Assad este un "tiran", iar cel rus este de părere că el reprezintă singura autoritate legitimă pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic.