MENIU

Rusia face deja exerciţii militare în Crimeea

Forțele ruse au început, marți, exerciții aviatice tactice în Crimeea. Potrivit RIA Novosti, la acestea participă elicoptere de luptă ale aviației militare, precum şi o unitate de rachete antiaeriene.

În peninsula Crimeea au loc exerciții aeriene tactice la care participă elicoptere de luptă de tip Mi-28H și Mi-35M, precum și specialiști din serviciile terestre pentru asigurarea zborurilor din Districtul Militar Sud. Manevrele erau planificate și vor dura trei zile. În paralel cu aviația, va efectua exerciții și o unitate de rachete antiaeriene, transmite agenţia rusă, citată de Agerpres.

Peninsula Crimeea din sudul Ucrainei a fost anexată la teritoriul Rusiei, în martie 2014, în urma unui referendum la care, potrivit Moscovei, peste 96% din alegători s-au pronunțat în favoarea alipirii regiunii la Federația Rusă.

Uniunea Europeană și SUA au condamnat ''anexarea ilegală'' de către Rusia a peninsulei de la Marea Neagră și au instituit sancțiuni împotriva Moscovei, subliniind că acestea vor fi menținute atât timp cât Crimeea rămâne sub ocupația Rusiei.

Kremlinul susține însă că nu există nicio ocupație rusă în Crimeea și că peninsula aparţine Federației Ruse.

Mai multe articole despre:
Moscova Rusia aviaţie Crimeea ocupaţie