MENIU

RUSIA cere Franţei banii înapoi pentru cele două nave de război Mistral

RUSIA cere Franţei banii înapoi pentru cele două nave de război Mistral

Dmitri Rogozin, vice-prim-ministrul rus, a cerut Franţei sa returneze banii Rusiei daca nu-si respecta obligatiile contractuale privind construirea si predarea celor doua nave de razboi Mistral, conform contractului incheiat de cele doua tari din iunie 2011- conform Ria Novosti. 

Ministrul de Externe francez, Laurent Fabius, a declarat luni ca Parisul se gandeste sa anuleze contractul de 1,2 miliarde de euro dintre Franta si Rusia daca Moscova va continua provocarile la adresa Ucrainei.

"Ori va respectati obligatiile contractuale si livrati navele de razboi la timp, ori returnati banii si partile din aceste nave de razboi care au fost asamblate in santierul naval din Baltiysky Zavod", a declarat vicepremierul rus.

O sursa din Corporatia Constructiilor Navale rusesti a declarat sub anonimat pentru Ria Novosti ca Franta va trebui sa plateasca penalitati imense Rusiei daca alege sa incheie contractul dintre cele doua tari.

Conform contractului semnat in iunie 2011 intre Franta si Rusia, prima nava de razboi de tip Mistral ar trebui sa fie livrata Rusiei pana la sfarsitul anului, iar cea de-a doua are termenul de livrare in 2015.

Pe cele doua nave de razboi, Vladivostok si Sevastopol pot fi transportate 16 elicoptere, 4 nave de desant, 70 de vehicule blindate si 450 de militari si sunt asteptate sa fie trimise flotei rusesti din Pacific.