MENIU

Rusia a executat un nou atac aerian în Siria. Statul Islamic, ocolit și de data aceasta

Sukhoi PAK FA

Avioanele rusești au executat joi un nou raid aerian în Siria, care nici de data aceasta nu a vizat organizația Statul Islamic, scrie New York Times.

Cel puțin 30 de lovituri aeriene au fost executate joi de avioanele rusești în provincia nordică Idlib.

Potrivit postului tv libanez Al Mayadeen, raidul a vizat Armata Cuceririi, o coaliție ce cuprinde grupări insurgente, de la elemente al-Qaida până la militanți moderați.

Dacă informațiile se confirmă ar fi a doua zi de atacuri în care Rusia evită lovirea pozițiilor deținute de Statul Islamic, principalul inamic al coaliției conduse de SUA.

Rusia a negat joi că avioanele sale au bombardat alte obiective decât cele ale grupării Stat Islamic în Siria, ministrul de Externe Serghei Lavrov precizând că nu are date despre victime civile.

Raidul de miercuri, spun oficialii americani și surse siriene, a vizat ținte din provinciile Latakia și Hama, precum și vecinătatea orașului Homs, zone controlate de afiliatul al-Qaida în regiune, Jabhat al-Nusra, de diverse grupări islamiste radicale, dar și de alte grupări rebele, sprijinite de SUA sau, după caz, de aliații arabi ai SUA.

De fapt, cele mai apropiate poziții ale Statului Islamic se află la 55 de kilometri de zona bombardată de ruși.

Khaled Khoja, șeful organizației de opoziție Coaliția Națională a declarat pentru AFP că loviturile aeriene rusești au ucis 36 de civili. 

Mai multe articole despre:
SUA Siria al-Qaida atac aerian Statul islamic