MENIU

Roger Stone, omul lui Trump, despre România și Soros

Roger Stone

Roger Stone, un aliat apropiat al lui Donald Trump, acuza în 2017 serviciile secrete din România și aparatul anticorupție că sunt controlate de George Soros. Stone a fost arestat în ianuarie, fiind inculpat pentru șapte capete de acuzare, printre care pentru declarații false și influențarea martorului. 

Roger Stone este un personaj controversat, și foarte discutat în presa americană, un puternic aliat și (fost) consilier al lui Donald Trump. În ianuarie, el a fost arestat, fiind inculpat pentru șapte capete de acuzare, printre care pentru declarații false și influențarea martorului.

Realitatea TV reamintește declarațiile făcute de Stone în 2017, după o vizită în România. 

”Am vizitat România pentru a mă întâlni cu oponenții statului paralel. E important de știut că serviciile de informații din România, pe care ei le numesc ”servicii secrete”, și aparatul lor anticorupție, sunt în mare parte și în mod substanțial controlate de George Soros și aliații săi. Ambasada SUA din București este controlată de George Soros. Serviciile secrete din România sunt omoloage cu statul nostru paralel și au fost puternic implicate în legerea lui Hillary Clinton”, a spus Stone.

Acesta a mers mai departe și a făcut o legătură între atacurile informatice ale unor hakeri români, care au reușit să preia controlul camerelor de supraveghere din Washington în timpul inaugurării lui Trump, și vizitele lui James Comey, pe atunci director FBI, la București.

”Iată partea interesantă: directorul FBI James Comey (fostul director, n.r.) a făcut mai mule vizite misterioase în România, înainte de acest informatic. Ti-aș sugera că persoanele arestate sunt țapi ispășitori și sunt folosite de servciile secrete de acolo. Și trebuie să aflăm ce făcea domnul Comey în România”, a spus Stone în 2017.

Stone făcea aceste declarații la InfoWars, un canal cunoscut pentru propagarea de teorii ale conspirației și de teme pro-Trump, canal blocat între timp de Youtube, Facebook și Apple pentru generarea de Fake News în serie.

În prezent, Stone este pus sub acuzare pentru sprijinul său pentru Trump în timpul campaniei prezidențiale din 2016, când acesta a sugerat că are date obținute de hackeri care i-ar putea face de rușine pe democrați, inclusiv pe rivala lui Trump la Casa Albă, Hillary Clinton.

Procurorii americani spun, în rechizitoriu, că Stone ”a trimis și a primit numeroase emailuri și mesaje în timpul campaniei din 2016 în care a discutat Organizația 1” și ”posesia unor emailuri sparte”.

Organizația 1 nu era numită în documentele Curții, dar se potrivește cu descrierea Wikileaks, care este dedicată publicării informațiilor secrete și clasificate furnizate din surse anonime.

Stone era încă în posesia mai multor dintre aceste emailuri și mesaje atunci când a dat declarații false despre ele, spun procurorii.

Stone a vorbit de asemenea cu oficialii campaniei lui Trump despre organizație și ”informații care ar putea fi dăunătoare pentru campania lui Clinton”, potrivit rechzitoriului.

De asemenea, acesta a fost ”contactat de către oficialii campaniei lui Trump să se intereseze de viitoarele informări” ale grupului.




Mai multe articole despre:
România George Soros Roger Stone