MENIU

Rezultate oficiale: Vladimir Putin, liderul etern, câștigă alegerile cu un scor record

<p>Vladimir Putin, la volanul unei combine, &icirc;n timpul campaniei electorale</p>

Vladimir Putin a obţinut o susţinere record din toată cariera sa politică, arată Comisia Electorală centrală, după ce a numărat 99,75 la sută din buletinele de vot. După interzicerea candidaturii lui Aleksei Navalnîi, singurul opozant important, ceilalți contracandidați nu i-au pus absolut nicio problemă actualului lider.

Actualul şef al statului, Vladimir Putin, obţine 76,67% de voturi la alegerile pentru preşedintele Federației Ruse, conform datelor Comisiei Electorale Centrale, după prelucrarea a 99,75% din buletinele de vot, notează Sputnik News.

Astfel, Vladimir Putin a obţinut o susţinere record din toată cariera sa politică, pentru el au votat 54,4 milioane de cetăţeni, cu 5,1 milioane mai mult decât în 2004. Totodată, Putin a obţinut susţinerea unei majorităţi absolute a alegătorilor, pentru el votând mai mult decât pentru toţi ceilalţi candidaţi luaţi împreună şi a celor care nu s-au prezentat la votare, transmite RIA Novosti.

Candidatul Partidului Comunist, Pavel Grudinin, este pe poziţia a doua cu 11,79%, liderul Partidului Liberal Democrat, Vladimir Jirinovschii îl urmează cu un scor de 5,66%. Prezentatoarea TV Ksenia Sobchak obţine un reyultat de 1,67%, liderul "Yabloko", Grigorii Yavlinski — 1,04%, Boris Titov — 0,75%, Maksim Suraikin — 0,68%, Serghei Baburin — 0,65%.

Rata medie de participare în actuala cursă electorală a fost de 67%.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin alegeri Rusia Aleksei Navalnîi