MENIU

Reuniune de urgență a miniștrilor de Externe din UE, pe tema conflictului din Ucraina

<p>Reuniune de urgență a miniștrilor de Externe din UE, pe tema conflictului din Ucraina</p>

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, i-a chemat, duminică, pe miniștrii de Externe, din cele 28 de state membre, la o reuniune de urgență pe tema atacurilor din Ucraina, care au reînceput joi, potrivit Reuters, informează HotNews.ro. 

"Convoc un consiliu extraordinar pentru Afaceri Externe joi", a anuntat Mogherini, pe Twitter.

Anunțul oficialului UE vine după ce rebelii proruși au lansat un nou asalt în estul Ucrainei, sâmbătă, când au atacat portul Mariupol, oraș de 500.000 locuitori, singurul oraș mai mare aflat, încă, sub control guvernamental în cele două provincii din est.

Președintele Ucrainei, Petro Porosenko, a declarat că "nu există alternativă" la acordurile de pace, semnate în septembrie, 2014, cu liderii separatiști proruși, în contextul atacului insurgent de la Mariupol, soldat cu 30 de morți.

"Ucraina este adepta găsirii unei soluții pașnice la conflict. Nu vedem nicio alternativă la Acordul de la Minsk", a declarat Porosenko, în timpul unei reuniuni a Consiliului ucrainean pentru securitatea națională, potrivit AFP citat de Mediafax.

În schimb, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că noile violențe din Ucraina, soldate cu zeci de morți în ultimele zile, au fost generate de atacurile "permanente" ale armatei ucrainene asupra unor "zone locuite".

Mai multe pe HotNews.ro.