MENIU

Regizorul Martin Scorsese va fi primit în audiență privată de Papa Francisc

<p>Papa Francisc</p>

Regizorul de Oscar Martin Scorsese va fi primit în audiență de papa Francisc, miercuri, la o zi după prima proiecție în avans, la Roma, a noului său film, ''Silence'', ce tratează subiectul persecutării misionarilor iezuiți în Japonia secolului al XVII-lea, informează DPA.

Scorsese se va întâlni cu suveranul pontif într-o audiență privată miercuri dimineață, potrivit unui comunicat transmis marți de Vatican.

Regizorul american, 74 de ani, fiu al unor imigranți sicilieni stabiliți în New York, a fost ministrant catolic în copilărie. Acesta este celebru pentru filmele sale cu gangsteri, precum 'Băieți buni'' și ''Bandele din New York''.

''Silence'' este cea mai recentă realizare cinematografică a lui Scorsese, pelicula avându-i în rolurile principale pe Andrew Garfield, Adam Driver și Liam Neeson.

Filmul, care va fi lansat în cinematografe în luna decembrie, reprezintă încununarea unui proiect de aproape 30 de ani, bazat pe un roman apărut în 1966, al autorului nipon Shusaku Endo, conform agerpres.

Potrivit agenției ANSA, regizorul își prezintă filmul la Roma, marți și miercuri, în fața unui public format din iezuiți. Papa Francisc, care este iezuit, nu va participa la proiecții, precizează sursa citată.

Pelicula din 1988 a lui Martin Scorsese ''Ultima ispită a lui Iisus'' a fost considerată defăimătoare din cauza unei scene în care Iisus este prezentat într-un moment intim alături de Maria Magdalena.

Mai multe articole despre:
PAPA FRANCISC