MENIU

Mesajul preşedintelui Italiei, în urma cutremurului care a lovit centrul ţării

Președintele italian Sergio Mattarella a făcut apel la cetățeni să dea dovadă de solidaritate, într-un 'moment de durere', față de cei afectați de seismul puternic produs miercuri dimineața în centrul țării și a pledat pentru 'responsabilitate comună', transmite DPA, citată de Agerpres.

Mattarella a mulțumit autorităților și agențiilor locale — poliției, departamentului de pompieri și forțelor armate — precum și voluntarilor, pentru eforturile pe care le-au depus în timpul operațiunilor de salvare. 'Prioritatea numărul unu este să angajăm toate forțele pentru a salva vieți, a-i îngriji pe răniți și a asigura cele mai bune condiții pentru persoanele rămase fără adăpost', a declarat șeful statului italian.

El a spus că, în curând, eforturile se vor îndrepta către reconstrucția centrelor distruse care să permită reluarea activităților. La rândul său, șeful guvernului, Matteo Renzi, a dat asigurări că autoritățile acționează pentru 'a nu lăsa pe nimeni singur, nicio familie'. Renzi s-a deplasat la sediul guvernului, de unde a anunțat că în această după-amiază va vizita zona afectată de cutremur pentru a le mulțumi personal tuturor italienilor care participă la operațiunile de salvare, transmite EFE. 'Nu vom lăsa pe nimeni singur, nicio familie.

Trebuie să ne apucăm de treabă', a mai spus Renzi. Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter a zguduit centrul Italiei miercuri în jurul orei locale 03:30 (01:30 GMT) și s-a simțit și la Roma. Cele mai afectate localități sunt Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, aflate între Roma și Perugia. Cel puțin 38 de persoane și-au pierdut viața în urma seismului.