MENIU

Reacții dure după atacul de la NISA. Obama condamnă oribilul atac terorist

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a condamnat cu fermitate "ceea ce pare a fi un oribil atac terorist". La rândul său, noul premier al Marii Britanii, Theresa May, a anunţat că autorităţile din Regat sunt pregătite să le ajute pe cele franceze.

"În numele poporului american, condamn în cei mai duri termeni ceea ce pare a fi un groaznic atac terorist în orașul Nisa, din Franţa, care a ucis şi rănit zeci de civili nevinovați. Gândurile și rugăciunile noastre merg la familiile victimelor şi le dorim celor răniţi să se refacă pe deplin", a transmis preşedintele american Barack Obama. "Suntem solidari cu Franța, cel mai vechi aliat al nostru, pe măsură ce el răspunde acestui atac şi se recuperează în urma lui", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Liderii Uniunii Europene, prezenţi la summitul ASEM au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atacului. Într-un comunicat publicat pe site-ul Comisiei Europene, preşedintele Jean-Claude Juncker, s-a declarat foarte "afectat şi îndurerat de încercarea grea care a lovit frumosul oraş Nisa în această zi de sărbătoare naţională". El a dat asigurări că Franţa poate conta pe Comisia Europeană şi pe restul statelor membre UE în lupta împotriva terorismului, atât în interiorul, cât şi în afara blocului comunitar.

Lazăr Comănescu: Doi români răniţi în atacul de la Nisa. MAE oferă asistenţă

Cioloş şi Iohannis, reacţii aspre după atacul din Nisa: "Flagelul terorismului trebuie combătut"

Atentat la Nisa. Primele IMAGINI cu momentul în care camionul a lovit mulţimea

Atac în Nisa: bebeluș de 8 luni pierdut în timpul atacului, regăsit datorită Facebook

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat că liderii europeni şi asiatici le-au adus un omagiu victimelor atacului: "Toţi uniţi împotriva urei şi a violenţei", a scris el pe Twitter. "Este un paradox tragic faptul că victimele atacului de la Nisa sunt oameni care sărbătoreau libertatea, egalitatea, fraternitatea", a adăugat Tusk.

Noul premier al Marii Britanii, Theresa May, a anunţat că autorităţile din Regat sunt pregătite să le ajute pe cele franceze. Biroul premierului s-a declarat "şocat şi îngrijorat" de scenele de la Nisa.