MENIU

Reacția cinică a Rusiei după explozie: „Accidentele se mai întâmplă”

<p>Explozie nuclaera Rusia</p>

Autorităţile de la Moscova au vorbit, marţi, pentru prima oară despre explozia rachetei cu propulsie nucleară, după ce au păstrat tăcerea pentru mai bine de o săptămână. Kremlinul dă un răspuns şocant: „Accidentele se mai întâmplă”, potrivit CNN.

„Se mai întâmplă şi accidente. Sunt tragedii. Dar în acest caz particular, e important să îi onorăm pe eroii care şi-au pierdut viaţa în acest accident”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry PeskovPeskov într-o conferinţă de presă. 

Peskov a ţinut şi să repete afirmaţia lui Vladimir Putin, conform căreia, eforturile Rusiei de a dezvolta tehnologii de acest tip „sunt mai avansate decât ale celorlalte ţări”.

Experţi americani apreciază că accidentul - căruia autorităţile ruse i-au recunoacut abia sâmbătă caracterul nuclear - ar putea avea legătură cu teste privind racheta de croazieră de tip Burevestnik -una dintre noile arme ”invincibile” lăudate de către preşedintele rus Vladimir Putin la începutul anului.

Agenţia nucleară rusă Rosatom a adus luni un omagiu celor cinci membri ai personalului său, ucişi în explozie, şi a dat asigurări că vrea ”să continue să lucreze la noi tipuri de armament, care vor continua în orice caz până la capăt”.

Mai multe articole despre:
Rusia explozie